Midsommarkransar i SVT

Midsommarkransar i SVT

23 juni, 2023expo, uppdrag, workshop

Under midsommarmorgonen var Floristutbildarna på Skansen för att vara med i SVT Morgonstudio. Där ville de inspirera och ge tittarna tips inför midsommar. I år visade floirstläraren Sara många olika vackra midsommarkransar, diadem och halsband. Härligt att få inspirera och visa på vårt fantastiska yrke!

Studieresa Nederländerna

Studieresa Nederländerna

26 april, 2023studieresa

I April var det dags för den årliga resan till Nederländerna för våra elever i Florist Steg 2. Vi fick se den stora Blomsterauktionen, besökte lokala odlare och fick gå in i deras enorma växthus. Resan avslutades givetvis med ett besök i lökparken – Keukenhof.

Studieresa Sanremo

Studieresa Sanremo

15 april, 2023studieresa

I April åkte skolledningen till Sanremo i Italien för att besöka de små lokala odlarna och få njuta av allt fantastiskt blomstermaterial som odlas där. En underbar resa som skapade en djupare förståelse för småskalig odling.

Interflora 100 år

Interflora 100 år

22 januari, 2023expo, uppdrag

Vi har fått förtroendet av Johan & Tomas på Floristkompaniet att assistera dem vid blomsterdekoren i Blå Hallen inför firandet av Interflora 100 år. Under kvällen hölls en bankettmiddag för alla anställda inom Interflora Sverige. Ett roligt uppdrag med massor av blommor som arrangerades högt och lågt i den vackra salen.

Blomstertävling

Blomstertävling

2 juli, 2022uppdrag

I årets blomstertävling ”Hattparaden” fick vi se många vackra och nyskapande blomsterhattar. Vi är så stolta och glada över att få berätta att vår lärare Cajsa tog hem förstaplaceringen – STORT GRATTIS!!

Floristutbildarna inspirerar på SVT

Floristutbildarna inspirerar på SVT

24 juni, 2022uppdrag

Även detta år bjöds Floristutbildarna in till SVT Morgonstudio för att inspirera och ge tittarna tips inför midsommar. I år visade floirstläraren Sara många olika vackra midsommarkransar men även andra hårsmycken, både enkla och lite mer avancerat blomsterhantverk. Härligt att få inspirera och visa på vårt fantastiska yrke!

Bröllopsmässa

Bröllopsmässa

20 maj, 2022expo, uppdrag

I maj öppnades portarna för Bröllopsmässan. Vi fick det fina förtroendet att skapa olika brudbuketter som visades upp på catwalken ihop med passande klänningar och make. Ett härligt projekt med många aspekter av hantverkskunnande.

Branschkurs inom miljöbinderi

Branschkurs inom miljöbinderi

2 februari, 2022workshop

Vi får många förfrågningar från våra praktikplatser hur vi jobbar med miljöbinderier och nya tekniker. Årets julklapp, till alla butiker som stöttar och hjälper våra elever på sin praktik, blev därför en blomsterkurs med miljöbinderi. Vi hade så roliga kvällar tillsammans där vi lärde av varandra och fick visa på nya tekniker.

Kranskurs med Elsa Billgren

Kranskurs med Elsa Billgren

25 november, 2021workshop

Ännu en gång har vi varit hemma hos Elsa Billgren och skapat tillsammans. Så härligt med kreativa människor som älskar att lära sig mer om komposition och blommor. Denna gång band vi vackra kransar.

Juldekor på Långbro Värdshus

Juldekor på Långbro Värdshus

16 november, 2021expo, uppdrag

Våra elever tillsammans med sin lärare fick uppdrag att designa och utforma alla juldekorationer på hela Långbro Värdshus. Ett roligt projekt som vi höll på med i flera dagar. Allt från att klä julgranar, dekorera fönster, hänga upp stjärnor och skapa ett underbart julbord! TACK för förtroendet!