Jul & Nyårsinspiration i SVT

Jul & Nyårsinspiration i SVT

18 december, 2023uppdrag, workshop

Inför jul och nyår fick Floristutbildarna vara med i SVT Morgonstudio och inspirera med enkla, vackra blomstrande tips. Floirstläraren Sara visade hur man med enkla medel kan skapa olika fantastiska bordsdekorationer och hur man vackert slår in julklappar på ett fint vis. Härligt att få inspirera och visa på vårt fantastiska yrke!

Blomstrande luciatåg

Blomstrande luciatåg

13 december, 2023expo, uppdrag

Under ledning av stjärnfloristen Sofie Danielsson Söhr fick vi skapa blomsterarbeten till ett luciatåg. Så tidigt på morgonen den 13 december inspirerade vi  Stockholms blomsterhandlare med ett blomstrande luciatåg i Trädgårdshallen.

Vallby Friluftsmuseum

Vallby Friluftsmuseum

10 september, 2023uppdrag

Vallby Friluftsmuseum bjöd in Floristutbildarna till årets stora Höstmarknad. Där smyckades Herrgården av vackra blomsterarrangemang i en tidstypisk miljö.

Midsommarkransar i SVT

Midsommarkransar i SVT

23 juni, 2023expo, uppdrag, workshop

Under midsommarmorgonen var Floristutbildarna på Skansen för att vara med i SVT Morgonstudio. Där ville de inspirera och ge tittarna tips inför midsommar. I år visade floirstläraren Sara många olika vackra midsommarkransar, diadem och halsband. Härligt att få inspirera och visa på vårt fantastiska yrke!

Vackert smyckat i Västerås

Vackert smyckat i Västerås

24 maj, 2023expo, uppdrag

Floristutbildarna fick det ärofyllda uppdraget att skapa vackra arrangemang inför festligheterna i Västerås i samband med firandet av Sveriges första gymnasium som fyller 400år. Invigning av Kronprinsessan Victoria, som givetvis fick en vackert bunden bukett.

Studieresa Nederländerna

Studieresa Nederländerna

26 april, 2023studieresa

I April var det dags för den årliga resan till Nederländerna för våra elever i Florist Steg 2. Vi fick se den stora Blomsterauktionen, besökte lokala odlare och fick gå in i deras enorma växthus. Resan avslutades givetvis med ett besök i lökparken – Keukenhof.

Studieresa Sanremo

Studieresa Sanremo

15 april, 2023studieresa

I April åkte skolledningen till Sanremo i Italien för att besöka de små lokala odlarna och få njuta av allt fantastiskt blomstermaterial som odlas där. En underbar resa som skapade en djupare förståelse för småskalig odling.

Interflora 100 år

Interflora 100 år

22 januari, 2023expo, uppdrag

Vi har fått förtroendet av Johan & Tomas på Floristkompaniet att assistera dem vid blomsterdekoren i Blå Hallen inför firandet av Interflora 100 år. Under kvällen hölls en bankettmiddag för alla anställda inom Interflora Sverige. Ett roligt uppdrag med massor av blommor som arrangerades högt och lågt i den vackra salen.

Blomstertävling

Blomstertävling

2 juli, 2022uppdrag

I årets blomstertävling ”Hattparaden” fick vi se många vackra och nyskapande blomsterhattar. Vi är så stolta och glada över att få berätta att vår lärare Cajsa tog hem förstaplaceringen – STORT GRATTIS!!

Floristutbildarna inspirerar på SVT

Floristutbildarna inspirerar på SVT

24 juni, 2022uppdrag

Även detta år bjöds Floristutbildarna in till SVT Morgonstudio för att inspirera och ge tittarna tips inför midsommar. I år visade floirstläraren Sara många olika vackra midsommarkransar men även andra hårsmycken, både enkla och lite mer avancerat blomsterhantverk. Härligt att få inspirera och visa på vårt fantastiska yrke!