PEDAGOGER / UTBILDNINGSLEDARE

Utbildningsledarna Malin & Sara samt skolans anställda yrkespedagoger innehar gesäll, mästarbrev och yrkespedagogisk examen. Alla är de uppskattade pedagoger, som drivs av att få se elever utvecklas till kunniga florister och den potential som finns i varje individ. Tillsammans har Malin och Sara över 25 års erfarenhet som lärare och många år i blomsterbranschen.

Sara Vadadi

Utöver läraryrket är Sara ofta anlitad föreläsare och inspiratör för verksamma florister och butiksägare i Norden. Till meritlistan kan även nämnas att Sara var en av dem som 2015 fått det ärofyllda uppdraget att smycka Blå Hallen inför Nobelmiddagen. Sara har tagit hem flera guldmedaljer i olika floristiska tävlingar, hon har även tränat många elever till höga placeringar i skolmästerskap och andra betydande yrkestävlingar för florister. Sara började jobba i en småstad i södra Sverige på -90 talet (Skänninge) men har sen millenniumskiftet jobbat i stora butiker i Stockholm där event och fester varit en stor del av det floristiska uppdraget. 2003 började Sara jobba på Floristkompaniet och har än idag en god kontakt med butiken.

Malin Käll

... har länge varit en ledande röst bland floristlärare i Sverige med fokus på bedömningsfrågor inom yrkesutbildning. Malins gedigna erfarenhet som yrkeslärare på kommunalt gymnasium och mentor har bidragit till förändringar och opinionsbildning i branschen vad gällande vikten att ”se” potential hos varje individ utifrån relationellt perspektiv. Malin har även lång erfarenhet av att jobba som florist. Hon har varit med i startgroparna och utvecklat en av landets ledande Interflorabutik. Likaså har hon i många år drivit eget företag med många uppdrag för eventbyråer och kommuner.
Malin har även tävlat som florist i bla SM och tagit hem guldmedalj på tävlingar.