PEDAGOGER / UTBILDNINGSLEDARE

Utbildningsledarna Malin & Sara samt skolans anställda yrkespedagoger innehar gesäll, mästarbrev och yrkespedagogisk examen. Alla är de uppskattade pedagoger, som drivs av att få se elever utvecklas till kunniga florister och den potential som finns i varje individ. Tillsammans har Malin och Sara över 25 års erfarenhet som lärare och många år i blomsterbranschen.

Sara Vadadi

I många år har Sara varit anlitad föreläsare och inspiratör för verksamma florister och butiksägare i Norden utöver att hon har jobbat som floristlärare. Sara visste tidigt att hon ville bli florist och har hunnit med många år i olika butiker innan hon tog sin yrkespedagogiska examen. Till meritlistan kan nämnas att Sara varit en av dem som fått det ärofyllda uppdraget att smycka Blå Hallen inför Nobelmiddagen. Sara har även tagit hem flera guldmedaljer i olika floristiska tävlingar. Sara började som florist i en småstad i södra Sverige på -90 talet men har sen millenniumskiftet jobbat i stora butiker i Stockholm där event och fester varit en stor del av det floristiska uppdraget.

Malin Käll

... har länge varit en ledande röst bland floristlärare i Sverige med fokus på bedömningsfrågor inom yrkesutbildning. Malins gedigna erfarenhet som yrkeslärare på kommunalt gymnasium och mentor har bidragit till förändringar vad gällande vikten att ”se” potential hos varje individ utifrån relationellt perspektiv. Malin har även lång erfarenhet av att jobba som florist. Hon har varit med i startgroparna och utvecklat en av landets ledande Interflorabutik. Likaså har hon i många år drivit eget företag med många uppdrag för eventbyråer och kommuner. Malin har även tävlat som florist i bla SM och tagit hem guldmedalj på tävlingar.

veronica-color

Veronica Norrgård

…har alltid haft en förkärlek för växter och 2009 blev hon klar med sin utbildning till florist. Första åren som nyutbildad florist jobbade hon i Norge, där hantverkskunnandet fördjupades. 2011 kom hon tillbaka till sin hemort Stockholm för att starta eget och driva Norrgårds Blomsterdekoratör, med kunder som Fotografiska och Grand Hotell Saltsjöbaden.
Under åren som egen företagare satsade hon även på att fortbilda sig och ta gesällen samt läsa till yrkespedagog på Stockholms universitet.
Vi är stolta över att Veronica fått förtroendet och blivit utvald att vara ambassadör åt den europeiska organisationen Floralfundamentals. Deras uppgift är bla att inspirera och fortbilda florister i Europa.
Veronica är sen 2018 en av lärarna på skolan i Stockholm.

Cajsa Johansson

2007 var Cajsa färdigutbildad florist med gesällbrev och beslutade sig för att starta eget med siktet mot företag och event. Hon drev sitt företag på hemmaplan i Skåne med uppdrag för bla hotell i Lund, Malmö men även kunder som svenska ambassaden i Danmark.
Cajsa har en ständig lust att lära och utveckla sig, hon brinner för kunskapsutveckling och läste därför till yrkespedagog 2014.
Våren 2017 flyttade hon upp till Västerås och är en av våra lärare på skolan. Cajsa är även ett välkänt namn inom florist-tävlingar och har kvalificerat sig till SM flera gånger. 2019 fick hon även ta emot sitt mästarbrev i Västerås stadshus samt blev godkänd granskare för Yrkesbeviset.