VÄLKOMMEN TILL FLORISTUTBILDARNA

S T O C K H O L M  •  V Ä S T E R Å S

Att vara florist är att ha världens roligaste jobb om du frågar oss på Floristutbildarna. Vi erbjuder en branschnära floristutbildning som sedan starten har varit den ledande floristutbildningen med fina lovord från branschen.

Vi satsar på dig som student, att du ska få vackert material, stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten.
Hos oss kan du läsa till florist genom att söka grundkurserna, fördjupning, komvux (VUC) eller gå hobbykurs.

Utforska sidan, bli inspirerad av elevernas arbeten och skolans kreativa atmosfär, följ oss på sociala medier, kontakta oss och ansök till våra utbildningar!

UTBILDNING FLORIST

Våra utbildningar i STOCKHOLM och VÄSTERÅS utgår ifrån grundkurserna Florist Steg 1 och Florist Steg 2 samt Florist Fördjupning på heltid, 9 veckor. Grundutbildning Florist Steg 1 och Florist Steg 2 är på heltid och fördelad på 20 veckor vardera. Momenten i Florist Steg 1 finns även som distansutbildning.

KOMVUX / VUC

Genom vårt samarbete med VUC (Vuxen utbildnigscentrum) i Västerås erbjuds utbildningsplatser till Hantverkarprogrammet Florist, utbildningen är på 72 veckor och förlagd på Floristutbildarna i Västerås. Du kan även söka enbart Florist Fördjupning på deltid 75%, om du tidigare läst Hantverksprogrammet 1300p eller likvärdigt. Andra kommunala utbildningar har också möjlighet att göra interkommunal upphandling via VUC, så du behöver inte bo i Västerås för att kunna söka via komvux.

HOBBY

Hos oss kan du prova på att vara florist och det underbara i att skapa med blommor under en dag, en kväll eller en vecka. Vi har hobbykurser för alla som älskar blommor. Ring eller skicka e-post och anmäl dig! 021-35 80 90, hobby@floristutbildarna.se

 UTBILDNINGSLEDARE / PEDAGOGER

Möt Floristutbildarnas pedagoger / utbildningsledare som driver utbildningen i Västerås och Stockholm.

Sara Vadadi
Yrkespedagog / Utbildningsledare Stockholm

I Augusti 2016 öppnade Floristutbildarna i Stockholm sin verksamhet där Sara är huvudansvarig.

Malin Käll
Yrkespedagog / Utbildningsledare Västerås

I Västerås har Malin varit pedagog sen 2013, fr o m Augusti 2016 är hon utbildningsledare för utbildningen i Västerås.

För oss på Floristutbildarna står alltid eleven i centrum, här är några av alla fina lovord vi får