FLORIST FÖRDJUPNING DELTID

Utbildningen Florist Fördjupning har vi i VÄSTERÅS på deltid 16 veckor. Kursen kan även sökas via Komvux (VUC). Kursen riktar sig till dig som har en tidigare floristutbildning eller har jobbat i branschen i ett antal år och kan grunderna men känner en längtan efter att få utvecklas mer och nå längre.

Vi har utformat en inspirerande och kreativ fördjupning som hjälper dig att utvecklas estetiskt och tekniskt. Du fördjupar dig i avancerat binderi, nya tekniker, nytänkande butiksbinderi, tävlingsbinderi och fördjupad färglära.
Utbildningen innehåller 12 dagars arbetsplatsförlagd praktik, dessa veckor är man inte på skolan. Din praktik kan du med fördel lägga hos ett blomsterföretag som har hantverkskunnande i fokus genom att tex personalen tävlar eller att man jobbar med stora externa uppdrag, fester, bröllop mm. Du väljer själv eller med handledning vart du vill ha din praktik.

När du läser Florist Fördjupning Deltid får du kontinuerlig uppföljning av skolans yrkespedagoger, skolan bjuder in aktuella och kunniga gästföreläsare som håller i "workshops". Du får tillgång till skolans välsorterade blomsterkyl där du själv väljer bland allt blomstermaterial. Du utvecklas och utmanas för att få bästa förutsättningarna inför ett ev. yrkesbevisprov. Efter kursen har du möjlighet att göra "Yrkesbeviset" som är första steget mot Gesällen.

Undervisningen sker tisdag - onsdag 8:30-15:00, hemstudier 1 dag i veckan
Utbildningen kostar 35 000 SEK. I priset ingår allt skol- och blomstermaterial samt kostnader för att avlägga Yrkesbeviset.

Du kan söka via VUC – komvux Västerås, för att veta mer klicka här. Du måste ha läst Hantverksprogrammet 1300p eller likvärdigt för att få söka. Deltidsutbildningen är på 75%.

Vill du komma tillbaka till sidan om våra olika utbildningar kan du klicka här.

På grund av ett nytt regeringsbeslut är privata utbildningar, liksom vår, inte längre CSN berättigade. Kontakta oss gärna om ni har frågor.

Kursstarter • Florist Fördjupning Deltid

Västerås: Augusti, 2020

Kursinnehåll • Florist Fördjupning Deltid

• Tävlingsbinderi
• Fördjupande kunskaper och analys inom färg- och formlära
• Event, projekt och utställningar
• Olika traditionella och nya hantverkstekniker
• Buketter, avancerade och konstnärliga med resultatets kvalitet i fokus
• Dekorationer, avancerade, konstnärliga och kreativa arbeten med resultatets kvalitet i fokus
• Begravningsbinderi, avancerade och nytänkande med fokus på resultatets kvalitet
• Bröllopsbinderi, egna idéer, nya tekniker med fokus på kvalitet