VÅRA UTBILDNINGAR

FLORIST STEG 1  •  FLORIST STEG 2  •  FLORIST FÖRDJUPNING

Våra utbildningar i STOCKHOLM och VÄSTERÅS utgår ifrån grundkurserna Florist Steg 1 och Florist Steg 2 samt Florist Fördjupning.

Grundutbildning Florist Steg 1 och Florist Steg 2 är på heltid och fördelad på 20 veckor vardera.
Florist Steg 1 finns även som deltidsutbildning på 46 veckor.

För att söka utbildningen Florist Steg 1 behövs inga förkunskaper, för dig som vill starta på Florist Steg 2 behövs förkunskaper motsvarande Florist Steg 1. Under din utbildning får du lära dig grunderna inom olika binderiarbetena, blommor till fest, bröllop och begravning. Du får även utveckla ditt färg- och formsinne, botanik och exponering. Du får även möjligheten att delta i externa exklusiva projekt i verkligheten. 

Om du väljer att läsa båda stegen i följd eller göra uppehåll mellan, väljer du själv. Vill du nöja dig med Florist Steg 1 av utbildningen har du fått grundkunskaper i de olika binderiarbetena och har börjat knyta kontakt i branschen under praktikperioderna.

Utbildningen Florist Fördjupning är en kurs som riktar sig till dig som har floristutbildning motsvarande Florist Steg 1 och Florist Steg 2, alt jobbat i branschen ett antal år och kan grunderna men känner en längtan efter att få utvecklas mer. Kursen läser du deltid på vår skola i Västerås under 16 veckor, 2 dagar i veckan på skolan eller på praktik, 1 dag/veckan har du hemstudier praktiska och teoretiska.
Vi har utformat en inspirerande och kreativ fördjupning som hjälper dig att utvecklas estetiskt och tekniskt. Du fördjupar dig i avancerat binderi, nya tekniker, nytänkande butiksbinderi, tävlingsbinderi och fördjupad färglära.
Efter kursen har du möjlighet att göra "Yrkesbeviset" som är ett första steg mot Gesällen.
Kursen kan sökas privat eller via Komvux (VUC).

FLORIST STEG 1

Stockholm: 4 Februari, 2020
Västerås: 20 Januari, 2020

Stockholm: 5 Augusti, 2020
Västerås: Augusti, 2020

Pris: 47 500 SEK
Veta mer ? ...klicka här.

FLORIST STEG 2

Stockholm: 7 Januari, 2020
Västerås: 7 Januari, 2020

Stockholm: 21 Juli, 2020
Västerås: Juli, 2020

Pris: 52 500 SEK
Veta mer ? ...klicka här.

FLORIST STEG 1 DELTID

Stockholm: 5 Augusti, 2020

Pris: 53 000 SEK
Veta mer ? ...klicka här.

FLORIST FÖRDJUPNING

Västerås: Augusti, 2020

Pris: 35 000 SEK
Veta mer ? ...klicka här.

Att vara florist är att ha världens roligaste jobb om du frågar oss på Floristutbildarna. Vi erbjuder en branschnära floristutbildning som sedan starten har varit den ledande floristutbildningen med fina lovord från branschen.
Vi satsar på dig som student, att du ska få rikligt material, stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten.